Начало / Култура / С авторски концерти Плевенска филхармония ще отбележи 70 години от създаването си

С авторски концерти Плевенска филхармония ще отбележи 70 години от създаването си

Плевенска филхармония подготвя два авторски концерта, с които ще отбележи 70 години от създаването си. Първият от тях ще е на 17 февруари в зала „Емил Димитров“ на НЧ „Съгласие 1869“, а вторият ще е на сцената на зала „България“ на 21 февруари.

Произведенията в програмата  са специално композирани от Христо Йоцов – един от най-активните и креативни музиканти на българската джаз сцена.  Солистичните партии в  програмата са поверени на Василена Серафимова и Христо Йоцов – ударни, Михаил Йосифов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон. Концертите ще бъдат дирижирани от Борислав Йоцов, брат на композитора.

В тези концерти световна премиера ще има Празнична увертюра „Плевен 2023“, създадена за юбилея на Плевенската филхармония. За първи път ще прозвучат Концерт за тромпет, тромбон и оркестър  със солисти Михаил Йосифов – тромпет и Велислав Стоянов – тромбон, и Концерт за маримба, ударни и оркестър „Картини от два свята“ със солисти Василена Серафимова – маримба и Христо Йоцов – ударни инструменти.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...