Акценти
Начало / Образование / Седмица на патрона започва в ОУ „Васил Левски” в Плевен

Седмица на патрона започва в ОУ „Васил Левски” в Плевен

По повод 150 години от обесването на Васил Левски в едноименното училище в Плевен организират поредица от инициативи, обединени под наслова Седмица на патрона.

Учениците ще имат възможност да се включат в конкурс за рисунка на тема „Неуловимият – по стъпките на Левски”, както и да изработят книжки, разказващи важни моменти от живота на Апостола.  На делото на Левски ще е посветен и тържественият час на класа.

Традиционно в училището ще бъде организирано спортното състезание „Лъвски скок” и футболен турнир за Купата на ОУ „Васил Левски”.

Талантливите възпитаници на училището  се представят достойно и в организирани национални конкурси, посветени на Апостола.

Седмицата на патрона ще завърши на 19 февруари, деня на гибелта на Васил Левски, с поднасяне на цветя пред неговия паметник пред сградата на училището.

С инициативи като Седмицата на патрона учим децата на патриотизъм и гордост, че са българи, но също, като възпитаници на училище, което носи неговото име, те са длъжни да знаят възможно повече за живота и делото му,   отбелязва Ирина Пачева, преподавател в ОУ „Васил Левски” – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...