Начало / Общество / Съветниците днес решават за новите почетни граждани на Плевен

Съветниците днес решават за новите почетни граждани на Плевен

Общински съвет – Плевен днес се събира за редовното си заседание. В предварителния дневен ред са включени 29 предложения и едно питане от общински съветник.

Местният парламент ще гласува днес предложение за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №7 за реда, придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Внесено  за обсъждане е и изпълнението през 2017 г. на мерките от Програмата за управление на отпадъците на територията на Община Плевен 2016 – 2020 г. Ще бъде представен за приемане и актуализиран документ за изпълнение на Плана за развитие на Община Плевен /2014 – 2020 г./.

Годишната програма за развитие на читалищната дейност в Община Плевен за 2018 г.  също ще бъде обсъдена на днешното заседание на местния парламент.

На вниманието на съветниците ще бъде представен Доклад за наблюдение изпълнението на Плана за действие на Община Плевен за 2014-2017 г. в изпълнение на Националната и областната стратегии за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация. Съветниците ще решават и за увеличаване числеността на ОП „Управление на общински земи и гори”. Осма точка е предложение за сключване на договор за кредит с ФЛАГ за поемане на дългосрочен общински дълг.

Точки 9 и 10 са предложенията за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ на Иван Миндиликов – гражданин и общественик, политик и кмет на Плевен от 1924 до 1931 г., и на проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. – ректор на Медицински университет – гр. Плевен. За приемане на предложенията са нужни гласовете на две трети от общия брой на общинските съветници.

В предварителния дневен ред на предстоящата сесия влизат още: предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване на Сдружение „Футболен клуб Спартак 1919” – Плевен върху недвижим нежилищен имот – частна общинска собственост на ул. „Пиер Кюри” №9; за одобряване на 3 броя схеми за разполагане на детски електромобилчета в Централната градска част на Плевен; за прекратяване на съсобственост; др.

Прочетете също:

За последните 24 часа – 3 686 теста, положителните са 330

След направени 3 686 PCR теста за изминалото денонощие са установени нови 330 заразени с ...