Начало / Култура / Специални награди и медали за Арт школа „Колорит” от Световния детски конкурс „България 2017”

Специални награди и медали за Арт школа „Колорит” от Световния детски конкурс „България 2017”

Малките художници от арт школа „Колорит” – Плевен постигнаха изключителен успех на Световния конкурс за детска рисунка „Българи 2017”, организиран от Фондация „Малък Зограф” – София. За успеха на малките художници сподели ръководителят на арт школата Майя Ананиева. С най-високото отличие – Специалната награда на конкурса „АНТИКО”, е отличен 9-годишният Цветелин Данов за живописната му творба „Петел”. Четиригодишната Леа Матеева печели Сребърен медал за своята пастелна рисунка „Балерина“, а 12-годишният Владислав Спасов е носител на Бронзов медал за своя натюрморт „Ваза с цветя”. Катрин Илиева – 10 г. получава Поощрителна награда за творбата си „Пейзаж”, със Сертификат за отлично представяне са отличени Александра Георгиева – 6 г., и Ния Копчева – 12 г.

В конкурса са участвали хиляди рисунки на деца от 47 страни от различни континенти. Председател на журито е била проф. Анна Бояджиева – зам. директор на Националната художествена академия.

Наградите на победителите ще бъдат тържествено връчени на 11 септември, от 18ч., в зала „Академия” на НХА в град София при откриването на Международната изложба. Наградените творби са включени в луксозен каталог на международния арт форум.

Прочетете също:

Камбанен звън ще огласи Плевен на 3 март

Камбанен звън от всички плевенски храмове в 12.00 часа ще огласи града на 3 март ...