Начало / Избори / Местни избори 2019 / Румен Петков: Силно сме обезпокоени от начина, по който се провеждат изборите

Румен Петков: Силно сме обезпокоени от начина, по който се провеждат изборите

Ние от ПП АБВ сме силно обезпокоени от начина, по който се провеждат изборите. Технологията на провеждането им цели насаждане на страх, демонстрация на липсата на закон за определени хора, неспособността за правораздаване и внушаване на усещането, че има хора, които са над закона. Това каза днес пред журналисти в Плевен лидерът на ПП АБВ Румен Петков.  Това е причината от АБВ се обърнат към Сотир Цацаров – главен прокурор на Република България, Цветан Кюланов – ръководител на представителството на Европейската комисия в България и Ингибьорг Солур Гисладоттир – Организация за сигурност и сътрудничество в Европа, Служба за демократични институции и права на човека (СДПЧИ)

„Принудени сме да преминем към тази стъпка заради груби и арогантни действия, които нямат нищо общо нито с 21 век, нито с демокрацията и поради потресающото институционално безсилие да се изпълни закона”, заяви Петков.

От ПП АБВ са подали четири сигнала, като два от тях са в област Плевен. „Единият е за кандидат-кметът на ПП ГЕРБ – Мирослав Петров, който, погазвайки всякакви норми, си е позволил агитация на спортно мероприятие по Мотокрос, провеждащо се на военен обект в гр. Долна Митрополия на 06 октомври 2019 г., а именно в района на ВВУБ «Георги Бенковски». Какво прави ОИК, Военна пркуратура, Прокуратурата. Абсолютно бездействие. Ако беше от друга политическа партия, щеше ли да демонстрират същия слугинаж?”, запита Румен Петков.

Другият сигнал е свързан с кандидата на ВМРО за кмет на Плевен – д-р Калин Поповски, за натиск върху журналист. „Нито средствата за масова информация реагираха, нито представителите на политическите сили. Значи за тях да мачкаш журналист е нещо приемливо. Представителят на ЕК трябва да знае какво е отношението на народен представител към средствата за масова информация. Липсва реакция и от СБЖ”, посочи Петков.

Чрез медиите Румен Петков се обърна към вътрешния министър и го помоли да провери действията на полицейските служители на територията на тетевенските села Български извор, Галата, Глогово, Градежница – дали са ходили по къщите да раздават пари да се гласува за определена политическа сила. Също така в Карнобат да се види има ли икономическа структура, която се е ангажирала с участието на Българската пролет в изборите на Карнобат и дали също се раздават пари да се гласува за точно определен кмет.

„Искрено се надявам и вярвам, че при така проведената тежка и изпълнена с нарушения кампания за „Местни избори 2019 г.“ отговорните институции най-сетне ще отговорят на очакванията на избирателите за малко повече честнос.т, справедливост и законност на изборите. Болно ми е, че два случая са в Плевен и има хора, които са затънали в тотална нравствена и човека нищета – Мирослав Петров и Калин Поповски. Тези, които ги търпят – Борисов и Каракачанов, са заинтересовани да имат такива хора на ръчно управление, които нямат гръбнак, но знаят, че са във властта и могат да мачкат”, каза Румен Петков=

ПР материал

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...