Начало / Крими / Разкриха грабеж за часове

Разкриха грабеж за часове

Полицаи от Пордим за часове са разкрили грабеж и са установили извършителите, съобщават от МВР. На 7 февруари в Районното управление е постъпил сигнал от 77-годишен жител на Пордим за това, че около 10.45 часа той е бил нападнат в пристройка в дворно място на църквата в града и мъж и жена са му отнели  280 лв. и 70 купона за хляб на стойност 35 лв. Пострадалият е обяснил, че нападателите са използвали физическа сила и са затискали лицето и устата му с кърпа.

Незабавно е започнало разследване и са установени извършителите на престъплението – 35-годишен мъж и 34-годишна жена. Двамата са от ловешкото село Дойренци, но от около година живеят на съпружески начала в Пордим. Мъжът има криминални прояви и четири присъди. Изяснило се, че извършителите и жертвата имат неуредени финансови отношения по продажбата на мобилен телефон. Семейството решило по насилствен начин да разреши проблема.

Задържани са за 24 часа. Направили са пълни самопризнания пред съдия от Районен съд Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Прочетете също:

Задържаха мъж, счупил с юмруци стъкло на линейка

На 18 февруари 2021 година около 14. 40 часа  пред медицинско заведение в Плевен 34-годишен ...