Начало / Крими / Измамиха по телефона възрастна жена с над 2 000 лева

Измамиха по телефона възрастна жена с над 2 000 лева

По изпитана схема за телефонна измама, 80-годишна плевенчанка се е разделила с 2 100 лв. за мнима ортопедична операция.

Около 14.45 часа на 8 февруари възрастната жена е въведена в заблуждение, че разговаря с дъщеря си от домашния си телефон. На жената било внушено, че в резултат на катастрофа е пострадала дъщеря й, която се нуждае от 6 000 лева за предстояща ортопедична операция на крака. Минути след това, според инструкциите, 80-годишната предала на непознат пред входната врата на апартамента си 2 100 лева. Мъжът се представил за шофьор на лекуващия лекар.

След предаването на парите възрастната жена се свързала по телефона с внука си и той подал сигнал за престъплението на органите на реда. Полицията провежда мероприятия за установяване и задържане на измамниците.

Криминалистите съветват хората, ако им бъдат отправени подобни молби, да не се доверяват само на телефонното обаждане, колкото и логично и убедително да им звучи, а да потърсят близките си. В никакъв случай да не предприемат разплащания с трети лица. Сценариите са различни и измамниците променят тактиката си ежедневно. При всяко обаждане, при което ви искат пари, не изпълнявайте исканията им. Свържете се с познати или роднини, съветват от полицията.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...