Акценти
Начало / Култура / Пътуващ кинофестивал пристига в Плевен

Пътуващ кинофестивал пристига в Плевен

В навечерието на Коледа в Плевен ще гостува пилотното издание на пътуващия фестивал „Филмирай”.  Пет игрални филма ще забавляват зрителите на 14, 15 и 16 декември.

Режисьорът Ники Илиев е специален гост на първата вечерна прожекция, когато ще бъде показан най-новият му филм  „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден  („Местопрестъплението“).

Програмата включва още два пълнометражни анимационни филма, дублирани на български и подходящи за детска и семейна аудитория. На 15 декември, събота, от 11.00 часа започва анимационният филм „Джаги” /Аржентина/. В неделния 16 декември от 11.00 часа филмът е отново за най-малките – „Невероятното пътешествие на гигантската круша” /Дания/.

На 15 декември, от 18.00 часа е прожекцията на историческата драма „Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров, а от 18 часа на 16 декември може да видите испанската романтична комедия „Коледна нощ в Барселона”.

Всички прожекции са със свободен вход.

Прожекциите в града се организират със съдействието на Община Плевен, както и на Посолството на Аржентина и Руския културно-информационен център.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...