Начало / Последни новини / Постижим норматив пред Тихомир Иванов за световното в Катар

Постижим норматив пред Тихомир Иванов за световното в Катар

2.30 метра трябва да преодолее плевенчанина Тихомир Иванов за да участва в скока на височина на световното първенство по лека атлетика за мъже и жени в Доха /Катар/ догодина. Това е норматива за участие, който обяви Съветът на ИААФ /Международната асоциация на атлетическите федерации/.

Иванов вече е покорявал въпросната кота – 2.31 м е личния му рекорд на открито. Да е напълно здрав е най-важното на този етап за възпитаника на Георги Гетов. Атлет №1 на 2017 година стартира 2018-а с отличен резултат – 2.28 метра, който му осигури поредната националната титла в зала. Последва сребърен медал от балканския шампионат на закрито в Истанбул /Турция/ и девето място на световното в зала в Бирмингам /Великобритания/. Иванов завърши 10-и с резултат 2.15 м. в единствения си старт за сезона на открито на Диамантената лига в Доха /Катар/ и прекрати състезанията през лятото, за да лекува контузия.

Шампионатът в Доха е най-голямото спортно събитие за 2019-а година и ще се проведе от 27 септември до 6 октомври. Новост в системата е, че в отделните дисциплини има поставен опреден брой на участниците, както много силни постижения. В Катар в сектора за висок скок ще участват 32 скачачи.

Основното съоръжение за шампионата е стадион „Халифа“, който е един от най-модерните в света.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...