Акценти
Начало / Общество / Пътна полиция започна акция „Ваканция”

Пътна полиция започна акция „Ваканция”

По повод започналата вече лятна ваканция за учениците от  Пътна полиция са подели  инициативи, насочени към опазване на живота и здравето на децата като участници в движението по пътищата. Една от тях е акцията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“.

При тежки пътнотранспортни произшествия през първите пет месеца на 2019 г. са загинали 7 деца и са ранени 369. Като пътници в колите на свои близки и по-големи свои приятели са загинали 3 и са ранени 183 деца. Като пешеходци загиналите са 3, а 131 са ранените. Има едно загинало дете като водач, а ранените са 55.

През летните месеци на 2018 г., за времето от 1 юни до 31 август, на територията на страната са настъпили общо 2024 тежки пътнотранспортни произшествия с 202 загинали и 2575 ранени. За същия период при ТПТП са загинали 16 и са ранени 407 деца. Като пътници броят на загиналите деца е 8, на ранените – 203, като пешеходци – 4 загинали и 125 ранени, а като водачи – 4 загинали и 79 ранени.

През трите летни месеца на 2018 година – за времето от 1 юни до 31 август – на територията на област Плевен при пътни инциденти са пострадали 14 деца като участници в движението по пътищата. През отчетния период няма загинали деца при пътно транспортни  произшествия.

 

Прочетете също:

Пулмолозите съветват: Още при първите симптоми на грип потърсете лекар

„В България хората масово се самолекуват, купуват си антибиотици, от които при грипна инфекция няма ...