Начало / Образование / Младите театрали от Езиковата гимназия с успешна премиера

Младите театрали от Езиковата гимназия с успешна премиера

В препълнената зала на Драматичен театър „Иван  Радоев“ се състоя дългоочакваната премиера на театрална формация „Експеримент“ при Езикова гимназия – Плевен. Младите артисти бързо преодоляха огромното си вълнение и успяха да приковат вниманието на публиката, която реагираше спонтанно  на чудесната им игра и на завладяващите танци. Вечната тема за любовта беше поднесена по начин, който предизвика сълзи  в очите на не малко зрители. За това допринесоха и чудесно подбраните текстове, чрез които беше постигната многопластовост и дълбочина на спектакъла. достойни за професионална сцена. Друго предимство на спектакъла бе хармонията между текст, музика и пластика, чувството за мярка и силното послание, поднесено по красив и убедителен начин.

В приветсвието си след премиерата ръководителката на формацията Ангелина Маркова разказа за нелекия път, изминат при създаването на спектакъла. За големия труд на учениците, на които се е наложило да делят времето си между уроци, контролни , изпити и репетиции. Дори в деня на премиерата трима от тях са дошли направо от изпит. Тя изтъкна, че наред с естетическата страна на нещата особено важен е бил  и възпитателният момент.

Тя благодари на спомоществователя на спектакъла – Хлебозавод Плевен ЕООД, както и на читалище  „ЛИК“ и На ПГ по химични технологии „Асен Златаров“ за съдействието им за провеждане на репетиции на техните сцени.

На формацията предстои участие в 23-я национален ученически театрален конкурс „Климент Михайлов“ гр. Русе със същия спектакъл. Сред силната конкуренция от близо 30 състава учениците на Езиковата гимназия ще представят нашия град.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...