Акценти
Начало / Култура / Премиерата на „Пепеляшка” – поредният успех на Балетната школа (галерия)

Премиерата на „Пепеляшка” – поредният успех на Балетната школа (галерия)

IMG_8305балет Пепеляшка

Високата си класа отново заяви Балетната школа при читалище „Съгласие” с представения снощи премиерен спектакъл „Пепеляшка”. С оригиналния замисъл на режисьора на спектакъла Георги Енчев да пренесат добре познатия приказен сюжет в наши дни – ученици изпълняват проект, с който да пресъздадат историята на Пепеляшка, спектакълът добива нужното съвременно звучене. „Младите хора днес гледат какво ли не, интернет непрестанно им дава всякаква информация. За да не звучи инфантилно, решихме историята да бъде за съвременни млади хора – тук, сега, такива, каквито са, и по някакъв начин да кореспондира с Пепеляшка в нашия живот. Всеки познава някого, когото би могъл да нарече Пепеляшка”, смята режисьорът.

IMG_8278балет Пепеляшка

Хореографът и художествен ръководител на школата – Маня Николова, отново хармонично е вплела класическия танц с интересни за децата брейк, денс и попинг техника. Освен балетното студио, в спектакълът участват актьори от детската театрална студия към ДКТ „Иван Радоев” с ръководител Ива Николова, ученици от НУИ „П. Пипков”, брейк и попинг танцьори. Сценографията, пренасяща публиката в бляскавия дворец, е на Иван Велчев – Йово, а музикалния подбор е на Илина Павлова. Корепетитор е  Валя Козовска.

 „Пепеляшка е между нас и тя не заслужава да е обект на подигравки, а на възхищение”. Това е основното послание, което отправи към младата аудитория режисьорът Георги Енчев.

След бурните овации в края на представлението той съобщи една любопитна подробност – само няколко дни преди премиерата контузия вади от спектакъла титулярната изпълнителка на Пепеляшка. За краткиясрок заместничката й влиза в ролята и това още веднъж показва високото ниво, на което се работи в Балетната школа.

IMG_8253балет Пепеляшка

IMG_8281балет Пепеляшка

IMG_8299балет Пепеляшка

IMG_8320балет Пепеляшка

IMG_8323балет Пепеляшка

IMG_8329балет Пепеляшка

IMG_8334балет Пепеляшка

IMG_8337балет Пепеляшка

IMG_8345балет Пепеляшка

IMG_8350балет Пепеляшка

IMG_8354балет Пепеляшка

IMG_8368балет Пепеляшка

IMG_8369балет Пепеляшка

IMG_8367балет Пепеляшка

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...