Акценти
Начало / Култура / Премиерата на „Грозното пате” – пореден успех за Балетната школа на читалище „Съгласие”

Премиерата на „Грозното пате” – пореден успех за Балетната школа на читалище „Съгласие”

Пред ентусиазираната публика, изпълнила зала „Емил Димитров”, снощи с голям успех беше представена премиерата на балетния спектакъл „Грозното пате”. С него Балетната школа към НЧ „Съгласие 1869” в Плевен за пореден път показа високото ниво на подготовка на малките балерини.

Хореографията на спектакъла е на художествения ръководител на школата Маня Николова, подкрепена от репетитора Валя Козовска. Сценичната адаптация е на Стефан Кръстев, сценографията е на художника Иван Велчев – Йово. Всички те, заедно с разказвача – любимата на децата Кака Ани, и прекрасните танцьори на сцената, разказаха красивата историята на превръщането на грозното пате в красив бял  лебед. Една от ролите в спектакъла – тази на майката патица, се изпълнява от Гергана Дилова, бивша възпитаничка на Балетната школа.

Чрез танц и музика публиката се потопи в магията на една от най-красивите приказки на Андерсен и щедро дари с аплодисменти изпълнителите.

За реализацията  на спектакъла голяма подкрепа оказва ръководството и настоятелството на читалището.

Представления на „Грозното пате” ще има още на 25 април – от 12 часа, 26 април – от 11 и 14 часа, 27 април – от 11 и 15 часа, и на 28 април – от 10.30 и 15.30 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...