Начало / Култура / Плевенското арлекинче  Стефани Славчева обра наградите от международен конкурс

Плевенското арлекинче  Стефани Славчева обра наградите от международен конкурс

Супер гран при, „Принцеса на България” и покани за няколко фестивала е спечелила талантливата и красива Стефани Славчева 8-ия международен конкурс World Festival – Prince & Princess of the World 2019, който се проведе в Албена. Част от фестивала е и конкурс за звезди, където журито оценява таланта на красавиците.

Освен че е пяла, на състезанието за таланти Стефани е танцувала и балет. Така печели златен медал и най-голямото отличие – Супер гран при за цялостното си представяне, както и приз „Принцеса на България“.

Освен лента, корона и медали, Стефани е получила покана за участие в конкурси в Латвия, Чехия и Анталия, както и предложения за изяви на многобройните й таланти. 11-годишната Стефани пее, танцува балет, свири на пиано, обича да рисува. В натоварения си график вмества английския, отличничка е и в училище.

Стефи пее от почти три години във вокална група „Арлекино” при Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен. Преди това няма никакъв опит. С вокалния си педагог Анелия Дечева успяват да постигнат чудеса за това кратко време. Наградите валят една след друга. Още в първия си конкурс, на който се явява почти на шега, печели специалната награда. В семейството няма музиканти, но  изцяло подкрепят талантите на Стефи. А талантливата красавица е убедена, че бъдещето й е в пеенето.

Текст и снимки: НЧ „Съгласие“

Прочетете също:

Гешев беше в Червен бряг заради незаконните отпадъци

Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети днес  землищата, находящи се  в района на ...