Акценти
Начало / Култура / Представят в Плевен новата стихосбирка на Ивайло Терзийски ”Сърце в ремонт”

Представят в Плевен новата стихосбирка на Ивайло Терзийски ”Сърце в ремонт”

В ХГ „Дарение Светлин Русев” днес, от 16.30 часа представят новата стихосбирка – „Сърце в ремонт”, на Ивайло Терзийски. Рецензент на книгата е Лалка Павлова. Представянето ще е със специалното участие на хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска. Новата книга на Ивайло Терзийски  съдържа 65 стихотворения, илюстрирана е с графики на художника Евгений Босяцки  и е дело на издателство „АртГраф ЕООД“, София, 2018 г.

Ивайло Терзийски е роден на 11.07.1970 г. в Плевен, но едва четиригодишен се преселва със семейството си в град Силистра. Завършва Русенския университет „Ангел Кънчев“. Автор е на поетичните книги „Манастир за душата ми няма“ (1994), „Колкото, толкова“ (1997), „Отмини ме, любов“ (1998), „Жена нависоко“ (2002), „Сълза под крилото“ (2008). Работил е в отдел „Култура“, община Силистра, като експерт „Връзки с медии и творчески обединения“, ръководител е на кръжока „Мастилен живот“ за творческо писане и е сред основателите на Силистренското литературно сдружение „Реката“. Редактор на антология и алманах „Реката“, събрали произведения на повече от 250 творци от Северозападна България.

Ивайло Терзийски е носител на поредица от престижни литературни награди: на Специалната награда на СБП от Славянска литературна и артистична академия, Варна; „В полите на Витоша“ (София); на литературната награда „Биньо Иванов“ (Кюстендил) ; четири награди от „Свищовски лозници“; на „Любовта, без която не можем“ (Варна) ; на „Поетични хоризонти“ (Разград) ; на „Свети Георги Победоносец“ (Русе) ; на „Лято“ (Пазарджик) и др.

От 10 години живее и работи в Лондон.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...