Акценти
Начало / Последни новини / Плевенската шахматистка Нора Рашева започна обучение при известен руски гросмайстор

Плевенската шахматистка Нора Рашева започна обучение при известен руски гросмайстор

Състезателката на школата по шахмат  „Плевен ХХІ” Нора Рашева бе номинирана от Българската федерация по шахмат 1928 за включване в тренировъчна школа на гросмайстор Адриан Михалчишин. В началото на декември Нора започна обучение при известния руски гросмайстор, който е с над 40 годишен треньорски опит в подготовката на талантливи и изявени млади шахматисти от цял свят. Това съобщи мс Христинка Илиева, треньор на Нора Рашева в СКШ „Плевен ХХІ”.

Лекциите се провеждат онлайн всяка събота и ще продължат до месец юни.  Участниците са разпределени на четири нива в зависимост от степента на подготовка и постигнатото им международно ело. Първо ниво е за състезатели над 1300 ело. Второ ниво – за състезатели между 1300 и 1600 ело. Трето ниво, в което е Нора,  е за шахматисти между 1600 и 1900 ело и четвърто ниво – за ело над 1900.

„Това е една прекрасна възможност за нашата талантлива състезателка да обогати знанията си и да почерпи опит от руския специалист, подготвил през годините много успешни шахматисти”, изтъкна Христинка Илиева и допълни, че Нора е получила правото да участва безплатно в лекциите и заниманията като шампионка на страната за тази година.

Лекциите се провеждат на английски език с предварително обявена програма и тематични заглавия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...