Акценти
Начало / Култура / Обявиха за неоснователна жалбата на четири плевенски читалища срещу разпределението на държавната субсидия

Обявиха за неоснователна жалбата на четири плевенски читалища срещу разпределението на държавната субсидия

Административен съд – Плевен  отхвърля като неоснователна жалбата, с която четири плевенски читалища се обявиха против решението на Комисията за разпределение на годишната читалищна субсидия при община Плевен за 2020 г. и с това спряха парите за читалищата в община  Плевен.

Първоначално жалба срещу разпределението на субсидията за тази година бяха внесли пет плевенски читалища – НЧ „Развитие”, НЧ „Ракитин”, НЧ „Пробуда”, НЧ Парашкев Цветков” и НЧ „Цветан Спасов”. В последствие ръководството на читалище „Развитие” реши да оттегли жалбата си и така останаха само другите четири.

С решението на АСП от днес, 15 декември 2020 г., тези четири читалища –  „Ракитин”, Пробуда”, „Парашкев Цветков” и „Цветан Спасов”, са осъдени да заплатят сумата от 100 лв. за разноски по делото.

При условие, че жалбоподателите не обжалват на по-висока инстанция решението на АСП,  едва в края на годината читалищата от общината вече ще имат правото да ползват парите, които им се полагат по закон за издръжка и дейност. Да се надяваме на здрав разум, за да могат в тези нелеки условия да оцелеят всички над 30 читалища в общината.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...