Акценти
Начало / Образование / От днес кандидат-средношколците подават документи за първо класиране

От днес кандидат-средношколците подават документи за първо класиране

прием на документи след 7 клас

От 17 до 21 юни 2014 г. Учениците, завършили 7 клас, ще могат да подават документи за участие в първи етап на класиране, ако искат да продължат образованието си в училища, които са с прием чрез конкурс.

Документи ще се приемат  в определени училища – центрове. В Плевен документи ще се приемат в зала „Орион” на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, която се намира на ул. „Сан Стефано”30. Там ще се приемат документите и на ученици, които кандидатстват от други области за училища в нашия регион. Такива училища гнезда има във всяка община.

В община Белене документи ще се приемат в ПГ по ядрена енергетика.

В община Никопол – СОУ „Христо Ботев”.

В община Левски – СОУ „Крум Попов” – гр. Левски

В община Пордим – СОУ „Св.св. Кирил и Методий”.

В община Гулянци – СОУ „Христо Смирненски”.

В община Долна Митрополия – СОУ „Евлоги Георгиев” в Тръстеник.

В община Долни Дъбник –  СОУ „Христо Ботев” ” – гр. Долни Дъбник

В община Кнежа – ПГ по земеделие „Стефан Цанов” – гр. Кнежа

В община Искър – СОУ „Христо Смирненски”.

В община Червен бряг – ПГ по механоелектротехника „Девети май”. 

Работното време на училищата-центрове ще е от 8.00 часа до 18.00 часа.

Учениците подават заявление (по образец) за участие в първи етап на класиране. Заявлението може да изтеглите от раздел „Ученици” в сайта на РИО – Плевен, както и да се получи на място в училището-център, в което ще се приемат документи. В заявлението желанията се изписват с точното наименование на училището, профила или специалността от професията, без да се допускат зачертавания и корекции, като се започне от най-желаните към по-малко желаните профил/специалности.

Попълването на заявлението се извършва в присъствието на родителя и на ученика, напомнят от РИО – Плевен. Кодовете се попълват от длъжностното лице, което приема заявлението в училището –център.

Другите необходими документи са: копие от удостоверението за завършен VII клас, като се представя и оригинала на удостоверението за сверяване; медицинско свидетелство (оригинал и копие) само при кандидатстване в професионални гимназии, в т.ч. ДФСГ „Интелект”,служебната бележка с оценките от положените приемни изпити – оригинал и копие, ако кандидатът е от друга област, документ за самоличност на кандидата.

Учениците, които ще ползват резултатите си от национални състезания и олимпиади за кандидатстване, представят копие на съответния документ, удостоверяващ резултатите им.

Списъците с класираните ученици на първи етап ще бъдат обявени  до 26 юни 2014 г. Първи етап на класиране приключва със записване на приетите ученици или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране.

 

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...