Начало / Крими / Откриха фалшиви винетки

Откриха фалшиви винетки

Два фалшиви винетни стикера са иззели плевенски полицаи при специализирана акция, проведена на 29 август от 13.00 до 18.30 часа. Служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” и група “Престъпления по пътищата” при ОД на МВР Плевен са провели акция за установяване на лица, ползващи, разпространяващи и изготвящи неистински винетки.

На първокласен път на пътен възел НХК е спрян за проверка лек автомобил “Мицубиши Галант”, собственост и управляван от 23-годишен от Монтана. Установено е, че стикерът не е истински. Същото нарушение е констатирано и при проверката на лек автомобил “Фолксваген Голф”, зад чийто волан е бил 26-годишен от Долни Дъбник. Мъжът е криминално проявен и има 3 заявителски материала за извършени престъпления по чл.194 ал.1 от НК – кражба, чл.325 ал.1 от НК – хулиганство, чл.343 «в» от НК – управление на МПС в срок на административно наказание, не е осъждан.
Винетните стикери са отлепени и иззети. По случаите е уведомен дежурен прокурор в Окръжна прокуратура Плевен. За престъпление по чл. 244, ал. 1 от НК работа по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Нападнаха мъж с тояги заради направена забележка

На 12 септември около 12 часа трима брулели орехово дърво край частен имот в село ...