Начало / Икономика / Одобриха проекта за ремонт на пешеходната зона

Одобриха проекта за ремонт на пешеходната зона

Проектът на Община Плевен за реконструкция на централната пешеходна зона в града е одобрен преди дни и е получил финансиране. Това обяви днес кметът на общината проф. Димитър Стойков. Стойността на финансирането е 5 млн. лв.

Ще припомним, че общината кандидатства с този проект по Оперативна програма “Регионално развитие”. Промените ще бъдат на три етапа – първо ще започнат с площада пред сградата на общината и Областна администрация, включително и Водната каскада. Градската градина е вторият важен етап в проекта, за нея е предложен и нов вход, кой ще е връзка с парка “Скобелев” и комплекса на Регионалния исторически музей. Източната част ще се изчисти от всички места за забавление и детски кътове, които ще бъдат концентрирани около Центъра за работа с деца. Там ще бъдат интегрирани и нови детски площадки. След това поетапно дейностите ще продължат с обновяването и модернизацията на пространството от площад “Свобода” надолу по ул. “Васил Левски”.

Проф. Стойков изрази надеждата си, че до края на юни ще дойдат още добри новини за Плевен – става дума за одобрението на още два проекта на обща стойност над 210 млн. лв.

Прочетете също:

Заради авария е спряна водата в района на ул. „Екзарх Йосиф“ в Плевен

Авария, възникнала на водопровод на ул. „Екзарх Йосиф“ в Плевен, е причина за спиране на ...