Начало / Общество / Обучение по първа долекарска помощ се проведе със служители от сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУ – Плевен

Обучение по първа долекарска помощ се проведе със служители от сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУ – Плевен

Вчера от 14:00 часа в сградата на Първо РУ – Плевен на улица „Гладстон“ се проведе обучение по първа долекарска помощ, информираха от полицията. То е организирано от Български червен кръст – Плевен – като утвърден лидер и основен партньор на полицията. Обучението включваше теоретична подготовка и практическо упражнение в рамките на два часа. Деца – доброволци от БЧК взеха участие за практическото прилагане на основните правила на първата помощ за пострадали при ПТП. Използваха се интерактивни форми, при които полицаите действаха в условия близки до реалните.
При пътни инциденти се случват различни наранявания и телесни повреди. В тези ситуации най-често първи на мястото на произшествието са полицейските служители. За да бъде оказана реална помощ на пострадалите, е важно тя да се приложи правилно. Само така може да се подобри състоянието на пострадалия и да се спасят човешки животи. Акценти на обучението вчера бяха усвояването на животоспасяващи практики и изграждане на навици и умения за действие при различни ситуации, основните стъпки в първата помощ, осигуряването на безопасност и анализиране на ситуацията, проверка състоянието на пострадалия, защото всяка секунда е от значение при животозаплашващ инцидент.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...