Начало / Икономика / Областен и зам-областен провериха поречието на Искър

Областен и зам-областен провериха поречието на Искър

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и нейният заместник арх. Бойко Балтаков направиха проверки по поречието на река Искър и на моста в Чомаковци, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Плевен.

Целта на проверките е областното ръководство лично да се убеди в състоянието на реката и да направи преценка за нивото на опасността от наводняване на къщи.  При град Искър реката, въпреки голямото си пълноводие и буйно течение, е в коритото си. Областният управител Ралица Добрева и нейният заместник арх. Бойко Балтаков посетиха и т.нар. „Влашка махала” в град Искър. През 2005 година тя бе залята от придошлата река. Към днешна дата такава опасност няма, категорични са от областното ръководство.  Къщите са пазени и от допълнителна дига, която да спре евентуалния порив на водата.
В община Долна Митрополия нивото на р. Искър е 260 см. Реката е в коритото си и на този етап няма опасност от наводнения.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Община Червен бряг областният управител Ралица Добрева и заместник областният управител арх. Бойко Балтаков провериха и състоянието на наскоро ремонтирания от АПИ мост при Чомаковци. „Подсилена е носещата конструкция на моста и съоръжението е в значително по-добро състояние. Взети са мерки за ограничаване на скоростта по моста и тонажа на автомобилите, които преминават по него. След ремонта не се забелязват дефекти към настоящия момент.”, коментира арх. Балтаков.

Прочетете също:

Нови инвестиции и 150 нови работни места в завод „Рубин” в Плевен

За поредна крупна инвестиция в плевенския стъкларски завод „Рубин”, надвишаваща 100 000 000 лева,  информират в писмо ...