Акценти
Начало / Здравеопазване / Научно-практически семинар ще представи иновации при оперативно лечение на ухото

Научно-практически семинар ще представи иновации при оперативно лечение на ухото

Научно-практически  двудневен семинар за оперативно лечение на заболявания на ушите  с иновативна техника ще се проведе в Плевен в началото на идващата седмица. Организатор на форума е Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ – Плевен съвместно с Медицинския университет. В семинара ще участват представители на фирми, производителки на иновативната техника.

В понеделник, 25 юни, в Клиниката по УНГ болести ще бъдат извършени демонстративни оперативни интервенции на ухо с помощта на висок клас микроскоп под постоянно мониториране на операцията със специална система, която позволява най-голяма прецизност на опериращия. В опериращият екип ще е началникът на Клникита по УНГ доц.д-р Александър Вълков и  д-р Стефан Мирчев, след което те ще дадат пресконференция по повод демонстративните интервенции.

През втория ден на научно-практическия семинар са предвидени лекции в зала „Амброаз Паре” в Телекомуникационния център на Медицинския университет. Лектори от фирмите производителки на модерната апаратура ще представят нейните възможности, които ще бъдат демонстрирани в експериментална операция на ухо от прасе, която ще бъде извършена по-късно през деня в Телекомуникационния център.

Ще бъдат презентирани и последно поколение слухови импланти.

Семинарът ще бъде съпътстван от редовни телевизионни предавания за хора с увреден слух, научихме от организаторите.

Прочетете също:

Лято, разширени вени и венотоници

Лятото ни предоставя слънчеви моменти, повече време за забавление и пълноценна почивка. Но благословеният сезон ...