Начало / Общество / НАП раздава големи награди цяла година в лотария с касови бележки

НАП раздава големи награди цяла година в лотария с касови бележки

На професионалния си празник данъчните дадоха старт на Лотария с касови бележки, информират от НАП. На 16 ноември НАП и Министерство на финансите дадоха старт на лотария с касови бележки, която ще продължи една година, а голяма награда е лек автомобил. Началото на данъчната лотария съвпадна с професионалния празник на администрацията – Деня на Св. Матей.

От НАП призовават своите клиенти да вземат късмета си от касата и обясняват, че в продължение на една година ще подарят 52 смарттелефона – всяка седмица, 12 смарттелевизора- всеки месец и веднъж годишно – лек автомобил. Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20. 12. 2015 г. в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ 1, между 9.00 ч. и 10.00 ч.

В Лотария с касови бележки на НАП се участвас всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември 2015 г. Механизмът на лотарията предвиждаеднократно създаване на профил в сайта kasovbon.bg, като касови  бележки, без ограничения, се въвеждат на вече регистриран потребител. За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.

От НАП обръщат внимание, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.

Лотария с касови бележки е инициатива на НАП, която има за цел да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си.По този начин те едновременно ще гарантират правата си при евентуална рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им и в същото време, ще стимулират търговците да платят дължимите си данъци и осигурителни вноски.

Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер. Пълният текст на правилата на лотарията са достъпни на интернет страницата www.kasovbon.bg. Лотарията с касови бележки ще се проведе в периода от 00:00:00 ч. на 16.11.2015 г. до 00:00:00 ч. на 11.12.2016 г.

Прочетете също:

Тази седмица пръскат срещу комари в Плевен

От 15 до 17 юли 2020 г. при благоприятни атмосферни условия в Плевен ще се ...