Акценти
Начало / Общество / Награда за иновации и добро управление ще получи Община Кнежа за трети път

Награда за иновации и добро управление ще получи Община Кнежа за трети път

дванадесетостен награда

Община Кнежа ще бъде удостоена за трети път с награда за иновации и добро управление. Тя се изразява в кристален дванадесетостен, символизиращ 12-те принципа за добро управление, и почетна грамота. За това съобщават от пресцентъра на местната администрация там. Церемонията по връчването на утвърдения от Съвета на Европа приз ще се състои на 18 май в град Пловдив, в рамките на Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа. Периодът на валидността на наградата е от 2015-та до 2017 година.

Сред 12-те принципа за добро управление са откритост и прозрачност, ефективност и ефикасност, етично поведение, отзивчивост, компетентност и капацитет, стабилно финансово управление, устойчивост и дългосрочна ориентация.

Етикетът е по-скоро морална награда, стимул за общините да подобрят своето управление в услуга на гражданите. Присъждането на престижната награда се извършва след заседание на комисия, на което се извършва обстоен анализ на прилагането на 12-те принципа за добро демократично управление от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Комисията е  с председател министърът на регионалното развитие и благоустройство, а нейни членове са представители на омбудсмана, на общините и областите, на националното сдружение на общините в България (НСОРБ), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Българска стопанска камара, Център за изследване на демокрацията, Българска национална телевизия и на академичните среди. На заседанието от 11 март е взето решение етикета да бъде присъден на общините: Банско, Бяла Слатина, Враца, Вълчи дол, Габрово, Горба Оряховица, Димитровград, Добрич, Долна Баня, Кнежа, Ловеч, Павликени, Петрич, Поморие, Свищов, Столична, Троян и Търговище.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...