Акценти
Начало / Любопитно / Три идеи за артистично декориране на великденските яйца

Три идеи за артистично декориране на великденските яйца

Инфо Плевен - Tри идеи за артистично декориране на великденските яйца 1

Великденската украса може да събере в себе си най-голямото разнообразие от цветове и багри, идеи за декорация и творчески ентусиазъм.  Ето  три идеи как  артистично да декорирате великденските яйца.

Ако предпочитате да боядисвате своите великденски яйца едноцветно, но бихте искали те да изглеждат по-впечатляващо, то може да се възползвате от първото ни предложение. Необходимо ви е да се снабдите с различни по цвят платнени панделки (сатенени, органзени, текстилни, лико и други). Такива може да намерите в специализираните цветарски магазини или галантерии.  Боядисайте яйцата в желаните от вас цветове и ги оставете да изстинат. След като боята е изсъхнала подберете контрастен цвят панделка за всяко от яйцата, които искате да аранжирате. Привържете всяко едно яйце с избраната панделка като подарък. По този начин ще получите семпло, но артистично декорирани яйца.

Второто ни предложение ще ви представи в светлината на творческия и изтънчен вкус. За този вид декорация наИнфо Плевен - Tри идеи за артистично декориране на великденските яйца 2 яйцата ще ви бъде необходима тишу хартия, панделки от различни материи и копчета.Сварете нужния ви брой яйца. Ако желаете изненадата да бъде пълна, може да боядисате яйцата в боя за яйца в различни цветове. След като се уверите, че боята е изсъхнала, може да започнете декорирането. Вземете стандартния лист тишу хартия, разделете я на две по хоризонтала. Всяко парче прегънете на две. В средата на листа сложете на височина свареното яйце и загънете хартията от всеки ъгъл към горната му част. Завържете получената опаковка на яйцето с панделка, чиято среда може да декорирате с копче. По този начин украсените великденски яйца ще играят роля на своеобразен подарък за вашите близки и приятели. Гарантирате им приятна и неочаквана изненада!

Изключително пъстри и впечатляващи великденски яйца може да декорирате с различни по цветове прежди. Този начин на декориране ще ви покажем в третото ни предложение. Най-подходящо ще бъде да използвате прежда за гоблени, защото е по-тънка и се намотава по-лесно. След като сварите своите яйца, е необходимо да ги оставите да изстинат. Инфо Плевен - Tри идеи за артистично декориране на великденските яйца 3След това с помощта на лепило или малка капчица топъл силикон закрепете единия край на преждата в долния край на яйцето. Започнете внимателно да навивате преждата, увивайки я около яйцето, като на места също поставяйте залепващ елемент. След като декорирате цялото яйце, залепете внимателно по същия начин и втория край на преждата. С този метод на украсяване ще получите пъстри като шарена черга яйца.

Кристина Георгиева, флорист

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...