Начало / Икономика / Молебен и митинг в Белене за успех на референдума

Молебен и митинг в Белене за успех на референдума

Днес жителите на Белене се събират на общоградски митинг концерт за успеха на референдума, който ще се проведе на 27 януари. Преди това в местния храм „Св. Георги Победоносец” ще бъде отслужен молебен за просперитета на града.

Според кмета на Белене – Петър Дулев, цитиран от БТА,  мнозинството от населението в района се надява референдумът да завърши с решение, което да предизвика продължаване на проекта АЕЦ-Белене. „Това е стратегически инфраструктурен обект, за строителството на който има разрешение от Европейския съюз, и е жизненоважен за развитието не само на Белене, а за Плевенска област, Северна България и цялата страна”, заявява Петър Дулев.

Във вторник той ще участва в конференция в София на тема „За ядрената енергетика – сигурни доставки, работни места и прогнозируеми цени ”. След откриването на конференцията от председателя на БАН – акад. Стефан Воденичаров, кметът на Белене ще направи встъпително слово на тема „Състоянието на бизнеса в Община Белене без Проекта „АЕЦ Белене”.

Във форума участие ще вземат Жан-Пол Понслет, който е генерален секретар на ФОРАТОМ и Ханс-Холгер Рьогнер – бивш директор на МААЕ. Те ще засегнат теми за състоянието на ядрената енергетика в Европейската общност и ползите от развитието на ядрената енергетика и защо е важно строителството на АЕЦ Белене и какви са основните начини за финансиране на ядрените проекти.

По-късно във вторник Хан-Холгер Рьогнер ще участва в среща с плевенската общественост. Участие в нея ще вземе и Янко Янев – директор на Института за управление на ядрените знания, съветник към МААЕ, бивш председател на Агенцията за ядрено регулиране – България.

Прочетете също:

Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2020 г.

Общински съвет – Плевен прие днес отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за ...

Един коментар

  1. Ив. Петров

    ГЛАСУВАЙТЕ А НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО и ЖИВОТА