Начало / Крими / Мним доктор измъкна 1 000 лева от доверчива жена

Мним доктор измъкна 1 000 лева от доверчива жена

Телефонна измама с медицински сюжет се е разиграла в Плевен на 18 декември около 9 часа, съобщават от полицията в Плевен.  87-годишна плевенчанка е получила обаждане на домашния си телефон. Непознат мъж се е представил за доктор Георги Димитров от клиника „Пирогов” в София. Мнимият доктор поискал от жената спешно да даде голяма сума пари за операция на племенницата й, която е счупила крака си и е настанена в болницата в София. Около 13 часа, според уговорката, възрастната жена е предала сумата от 1000 лева на непознат човек, дошъл пред дома й на улица „Радецки“ в Плевен.

Обичайно по празниците зачестяват телефонните измами, предупреждават криминалистите и съветват при всяко съмнително обаждане да се свържете с близките си. Бъдете предпазливи при контакт с непознати. Никога не предоставяйте лични данни, напомнят още от полицията.

Измамниците използват тренирани псхологически умения, чрез които  по време на телефонния разговор се ориентират за възрастта на набелязаните жертви и се възползват от първоначалния шок от споделената  информация, за да ги манипулират, обясняват механизма на телефонните измами.

Прочетете също:

Задържаха мъж, счупил с юмруци стъкло на линейка

На 18 февруари 2021 година около 14. 40 часа  пред медицинско заведение в Плевен 34-годишен ...