Акценти
Начало / Крими / Разкриха опит за убийство, станал преди две години

Разкриха опит за убийство, станал преди две години

Плевенските криминалисти и колегите им от Районното управление в Гулянци разкриха опит за убийство, регистриран през 2010 година, съобщи регионалният говорител на МВР – Плевен Мариана Цветкова.

На 26 март 2010 година в село Шияково пред дома му на улица „Явор“ е прострелян в главата 40-годишен местен жител, припомнят от полицията. Сигналът за инцидента е подаден в 21:05 часа. Пострадалият мъж е настанен за лечение в Плевенската болница, където му е извършена спешна животоспасяваша операция.

При последвалите оперативни действия е установено, че извършители на престъплението са двама мъже – единият на 42 години, другият на 24, и двамата от град Гулянци. 42-годишният е с богато досие в полицията за кражби, преправяне на документи, управление на МПС без свидетелство и в нетрезво състояние, има издадени две присъди. Съучастникът му също е криминално проявен и с две осъждания.

По разкриване на престъплението са работили и служители от Института по психология на МВР. Криминалистите са установили, че мотив за стрелбата са неуредени финансови отношения. В хода на следствието са открити и иззети оръжия, които се изследват дали е стреляно с тях при инцидента.

На двамата извършители на опита за убийство е  наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в следствения арест в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...