Акценти
Начало / Образование / Медицинският университет днес открива новата си учебна година

Медицинският университет днес открива новата си учебна година

С церемония на открито от 9.30 часа днес Медицински университет – Плевен ще открие новата си учебна година. Тържествено ще бъдат посрещнати 460 студенти-първокурсници, приети за обучение в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми, в професионалните направления медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности.

В тържествената церемония в двора на Ректората първокурсниците  ще изпълнят ритуала по полагане на академична клетва, който бе въведен през 2018 г. за официалния старт на учебната година на новоприетите чуждестранни студенти. Повтаряйки думите на клетвата, новоприетите студенти декларират, че ще уважават своите преподаватели и състуденти, както и достойнството на пациентите.

Тази година сред първокурсниците трима са новоприетите студенти с максимален бал 36.00, записани в специалност „Медицина“ – Ралица Иванова, Галин Георгиев и Антонио Николов. Ралица Иванова от град Ловеч ще отговори на приветствията на ректора, на гостите и на председателя на Студентски съвет, посочвайки причините за избора си да се обучава именно в плевенската Алма Матер.

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...