Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / МВР продължава да изпълнява своите задължения във връзка с подготовката и произвеждането на изборите

МВР продължава да изпълнява своите задължения във връзка с подготовката и произвеждането на изборите

Сформиран е оперативен щаб, който работи под ръководството на зам.-главния секретар на МВР. Аналогични щабове изготвен план за дейността на структурите работят и в СДВР и ОДМВР в страната. Предприети са необходимите действия за обезпечаване на сигурността, опазване на обществения ред и охрана на избирателните секции и изборни помещения.

Денонощно работят откритите в МВР линии за подаване на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес: тел. 02/982 2232, факс 02/982 56 46, имейл: [email protected].

Пожарна безопасност

За осигуряване на пожарната безопасност на обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, към 20 март са извършени проверки в общо 5526 обекта. В 683 от тях са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, връчени са 676 писмени разпореждания. Издадени са четири акта за установяване на административни нарушения и седем уведомителни писма.

Български лични документи

В Дирекция „Български документи за самоличност“ е създадена организация за ускорено издаване на лични карти с изтичащ срок на валидност и издаване на съответните удостоверения за изгубени/повредени лични карти или документи за самоличност с изтекъл срок на валидност към деня на изборите.

От 27 февруари в Дирекция „Български документи за самоличност“ и в звената БДС в СДВР и ОДМВР са приети 32 813 заявления и са издадени 36 954 лични карти.

Прочетете също:

Алея в Скобелевия парк ще носи името на Андрей Романов

В памет на един от най-успешните кметове на Плевен – Андрей Романов алеята в Скобелевия ...