Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев: Не приемам от един инцидент да се хвърля петно върху целия Общински съвет

Мартин Митев: Не приемам от един инцидент да се хвърля петно върху целия Общински съвет

Неприятно ми е, че от един изолиран инцидент се хвърля петно върху целия Общински съвет като институция. Аз лично осъждам такова поведение. Това заяви днес председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев по повод изнесената вчера на редовната оперативка в Общината информация за инцидент с общински съветник, който отказал да плати санкция за неправилно паркиране и влязъл в пререкание с представителите на полиция и на Центъра за градска мобилност.

Митев заяви, че му е безкрайно неприятно да коментира случая, още повече, че до този момент той не е сезиран официално от кмета Георг Спартански какво точно се е случило. „Никога не съм приемал да играя роля на началник на общинските съветници и няма да го направя”, допълни още Митев, отговаряйки по този начин на казаното от кмета, че ще го сезира, тъй като е началник на общинските съветници.

Кметът плати от джоб санкцията на общински съветник,  избягал от „паяк“

Мартин Митев каза че не знае за кой общински съветник става въпрос, но обяви, че ако той е  нарушил Наредба 3 на Община Плевен или Закона за движение по пътищата, е следвало да бъде санкциониран по съответния ред. По отношение на това дали  се е държал непристойни с органите на реда и служителите на Центъра за градска мобилност, Митев беше категоричен, че това е „въпрос на собствено възпитание и морал”.

Председателят на Общинския съвет категорично заяви, че отказва да бъде морален съдник на общинските съветници и няма да посочи никого с пръст. Разчита самият общински съветник по собствена преценка да излезе и да се извини.

Много интересно е обаче защо точно този единствен случай от общо 38-те за миналата седмица се избира да бъде коментиран, може би точно заради предизборната ситуация, коментира Митев. Той допълни още, че не е съгласен на фона на многото проблеми на  общината да се занимават с такова дребнотемие.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...