Акценти
Начало / Общество / „Метъл за смет” спира в Плевен, чистят около канала на ул.Ген.Колев”

„Метъл за смет” спира в Плевен, чистят около канала на ул.Ген.Колев”

На 24 и 25 март турнето на музикантите от GRIMAZE – „Метъл за смет“, ще спре в Плевен. Градът ни е един от деветте в страната – Варна, Бургас, Севлиево, Русе, София, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив, в които музикантите правят концерти и акции за почистване.

Миналата есен групата направи първото такова турне, в което заедно с над 200 доброволци-фенове събраха заедно над 55 000 литра отпадъци от природата.

“Осъзнахме, че много ни харесва да имаме реална кауза зад музиката и бандата ни. Просто ни мотивира още повече. Есенното турне толкова много ни вдъхнови, заедно с всички приятели, които участваха в него, че решихме да го направим традиция. Просто е много яко да виждаме хората сплотени около нещо градивно за всички, за цялото общество и изобщо екосистемата, която сме. Така от град на град – вечер свирим и се зареждаме с метъл, а на другия ден чистим”, споделят музикантите.

Концертът в Плевен ще е на 24 март, петък, в клуб “Rock ‘n’ Rolla” – ул. Васил Левски 98. Събитието е обявено с начало 22:00 часа, като входът ще е дарение с минимална стойност 4лв.

Почистването е на другия ден – 25 март, около Канала на ул. „Ген. Колев“. Срещата е в 13:00 часа на кръстовището на улиците „Сан Стефано“ и „Ген. Колев“.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...