Начало / Общество / Мартин Митев: Общински съветник има право да бъде само този, който истински обича града си

Мартин Митев: Общински съветник има право да бъде само този, който истински обича града си

Днес, на паметната дата 10 ноември, когато се навършват 29 години от началото на прехода, Плевен отбелязва още една важна годишнина. На тази дата преди три година клетва да работим в името на Плевен и неговите граждани положихме 41 общински съветници. На 10 ноември 2015 година, в зала “Плевен” се проведе първото заседание на Общински съвет – Плевен, Мандат 2015 – 2019 година.

Развитието на всяка една община зависи от отговорността на местното самоуправление. Ние, като общински съветници трябва да се грижим за постигане на отговорно местно управление, да поддържаме връзка с гражданите и да ги информираме за своите решения. Доверие се гради трудно и още по-трудно е да го запазиш. А доверието и отговорността да бъдеш общински съветник се защитава с труд, опит, знания и позиции. Надявам се, че всеки един от нас, избран да защитава интересите на този град и неговите жители, съзнава тази огромна отговорност.

При една от срещите ми тези дни с деца, които по никакъв начин не са обременени с политика, ми зададоха въпроса какво е да бъдеш общински съветник. Този, на пръв поглед лесен въпрос, има своя сериозен отговор. Един общински съветник трябва истински да обича града си. Само такива хора има право да бъдат съветници и да взимат решения за своя град. Едно от важните условия, за да бъдем част от местния парламент на Плевен, е силно да обичаме своя град и да искаме да направим всичко за него, за да бъде той по-красив и по-приятен за живеене.

Затова днес, три години след началото на мандата ни, ще кажа: Нека бъдем добри и принципни в делата си! Ще си позволя да завърша с думите на Иван Миндиликов – един от най-успешните кметове на Плевен, превърнали се и в негов девиз. А те са: “Плевен и над всичко Плевен”!

 

Прочетете също:

„Натюрморт със затлъстял племенник” е новото заглавие в афиша на Плевенския театър

Следващата седмица ДКТ „Иван Радоев” ще представи пред публика новото си премиерно заглавие – „Натюрморт ...