Начало / Култура / Летен кинотеатър в „Кайлъка“ представя любими актьори през юни

Летен кинотеатър в „Кайлъка“ представя любими актьори през юни

Летен кинотеатър ще се проведе през месец юни в парк „Кайлъка“. Домакин на мероприятията е Летния театър, където плевенчани ще имат възможност да гледат любими актьори.

Първото заглавие е „Мъжът на жена ми“ от Миро Гавран. Тя ще бъде представена на 9 юни от 20:30 часа. Постановката и музикалното оформление са на Мариус Куркински, а сценографиите на Милен Боричев. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов.

„Мъжът на жена ми“ е комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката. Тук е провокацията за създателите на добър комедиен спектакъл. Комедията не е смях, а предизвикване на радост.

„Юбилей“ от Чехов е следващото предизвикателство за плевенската публика. То ще бъде представено на 15 юни от 20:30 часа. Постановката е на Мариус Куркински, а музиката на Емилиян Гацов-Елби. Художник е Милен Боричев.

Шекспир по Чехов – може би това е най-смелото, но и най-точно описание на новия моноснектакъл на Мариус Куркински, в който застаряващ актьор си припомня монолозите от Шекспир, за да обясни живота си.

Третото заглавие в летния кинотеатър е „Спанак с картофи“ от Золтан Егреши. То ще бъде на вниманието на плевенчани на 22 юни от 21:00 часа. Преводът е на Габриела Хаджикостова. Постановката е на Богдан Петканин, а сценографията на Петьо Начев. Фотограф е Симон Варсано. В ролите ще видим Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов.

Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача. Трима мъже, уж колеги, уж дружески настроени, а същевременно съперници за жени и постове. Плевенчани ще разберат дали мъжете ще спазят уговорката да „работят в екип“ в името на общия успех и Големия футбол, и дали ще им се размине само с нецензурния припев „Съдията, съдията…“.

„Изневери в повече“ от Артур Нюфийлд е четвъртото заглавие. То ще бъде представено на 30 юни от 20:30 часа. Режисьор е Емил Марков, а сценографията е на Милен Боричев. В ролите ще видим Христо Гърбов, Албена Михова, Евгени Будинов, Александър Димов, Стела Ганчева, Стефан Попов.

Истинска булевардна комедия на ситуациите, в която дозата от добродетели трудно може да се коментира, а актьорите ще разсмеят присъстващите в залата до сълзи. Две съседски семейства се забъркват в куп комични ситуации, заради любов и няколко извънбрачни връзки. Всеки лъже всеки и никой не си признава. Любовниците скачат от единия на другия балкон на 11 -ия стаж.

Билети може да намерите на касите в читалище „Съгласие 1869“ и Автогара „Плевен“, каса „Импорт-Експорт 2000“. Телефон за допълнителна информация: 0878 313 707.

Прочетете също:

Мъж загина при пожар във вила край Белене

90-годишен мъж е загинал при пожар във вилата си в местността Лунгата в землището на ...