Акценти
Начало / Крими / За и против легализирането на марихуаната дискутират в Плевен

За и против легализирането на марихуаната дискутират в Плевен

Общински съвет по наркотични вещества – Плевен организира обучение за инспекторите от Детска педагогическа стая в районните управления на ОД на МВР – Плевен и здравните кадри от системата на общинските училища за превенция на употребата на наркотични вещества. То ще се проведе на 21 януари, четвъртък, в конферентна зала на хотел „Ростов”.
Това е специализирано надграждащо обучение за разпознаване на симптоматиката и работа с деца и млади хора, употребяващи и/или злоупотребяващи с наркотични вещества.
Акцент в програмата е темата „За и против легализирането на марихуаната – вреди и ползи“. Дискусия ще има и по въпросите за причинната връзка между остри психози и употреба на ПАВ, рисковете пред младите хора от новата синтетична дрога.
Гост – презентатори в обучението са консултанти на Министерство на здравеопазването и Националния съвет по наркотични вещества: доц. Д-р Мая Стоименова – Попова, психиатър, ръководител катедра „Психиатрия и медицинска психология”, МУ – Плевен; д-р Петранка Чумпалова, асистент катедра „Психиатрия и медицинска психология”, МУ – Плевен.
Обучението се реализира с подкрепата на Министерство на здравеопазването, в рамките на „Програма за превенция употребата на наркотични вещества на местно ниво”, чрез Община Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...