Начало / Последни новини / Иван Динов: В Спартак /Плевен/ няма неизплатени заплати

Иван Динов: В Спартак /Плевен/ няма неизплатени заплати

Спартак /Плевен/ загуби вкъщи от Созопол с 0:2 в мач от 9-ия кръг на Втора професионална футболна лига. Мачът бе предшестван от скандални информации относно отбора и старши треньора му Ферарио Спасов. Ситуацията разяснява спонсора Иван Динов.

–  Господин Динов, пета загуба за Спартак /Плевен/ от началото на сезона и незавидна позиция в класирането на Втора лига?

–  Спартак и Созопол направиха добър мач. Поздравявам кмета на Созопол – Панайот Рейзи с победата. Тя изцяло е негова заслуга, а най-добрите му изпълнители бяха съдиите. Те отсъдиха за отбора му спорна дузпа и признаха втория гол след 3-метрова засада. Едва ли е необходимо да конкретизираме поредицата тенденциозни отсъждания. Всички ги видяха.

–  Преди въпросния двубой се появиха информации за проблеми в тима …

–  По-голямата част от тях въобще не отговаря на истината. Не разбирам, защо се появява невярна информация и от какво е провокирано това негативно отношение към нашия отбор. Пълни глупости са информациите за неизплатени заплати. За пореден път подчертавам финансовите условия на футболистите в ОФК Спартак /Плевен/ са най-добрите в цялата Втора лига. Неиздължени заплати няма. Всички финансови възнаграждения се изплащат по ведомости. От тях е видно редовното ежемесечно получаване на заплати от треньори, футболисти и персонал.

–  Имало ли е бойкот от играчите и как си обяснявате отсъствието от днешния мач на старши треньора Ферарио Спасов? 

–  Да, имало е бойкот на тренировката в петък. Този бойкот обаче е изкуствен и умишлен. Сигурен съм, че е подготвен с външна намеса, като за инициатори са използвани няколко от футболистите. Целта е ясна – дестабилизиране на обстановката преди важния ни мач.

Относно Ферарио Спасов бих казал, че неявяването му на мача предизвика голямо учудване в цялото ръководство, защото си е тръгнал без да уведоми някой от нас. През последните две седмици с него сме разговаряли да стабилизира отбора спортно-технически и през зимната пауза да се търсят нови футболисти. Подобно на играчите и към него няма неизплатени финансови ангажименти. Именно затова доста се учудих, че няма той да води тима срещу Созопол.

–  Какво да очакваме?

–  Няма как да позволя подобни пошли сценарии да пречат на развитието на Спартак /Плевен/. Дори напротив, амбицират ме да продължим с удвоени сили напред. Ще има дисциплинарни наказания за футболистите, които бяха в основата на бойкота. След като вземем решенията ще ги обявим заедно с имената на виновните.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...