Начало / Култура / Зорница Иларионова тази вечер е солистка на Плевенска филхармония

Зорница Иларионова тази вечер е солистка на Плевенска филхармония

Талантливата цигуларка Зорница Иларионова тази вечер ще е солистка на Плевенска филхармония в Концерт за цигулка и оркестър от Ян Сибелиус. В програмата е включен „Троен концерт“ на Лудвиг ван Бетовен, в който Зорница Иларионова ще е заедно със солистите Царина Маринкова (пиано) и Атанас Кръстев  (виолончело). Изпълнението се посвещава на 250-ата годишнина от рождението на великия немски композитор.

Диригент ще е Мун До (Южна Корея).

Зорница Иларионова е родена в Плевен.Завършила е НМУ „Любомир Пипков“ в София през 2011 г. в класа на своята майка, Благородна Танева. След това продължава образованието си в Мадрид при проф. Захар Брон, после в Нов български университет при проф. Марио Хосен, специализира в Италия при проф. Павел Верников. Младата цигуларка притежава много награди от национални и международни конкурси, има участия в майсторски класове и фестивали, изяви като солист. През 2015 г. е удостоена с „Кристална лира“ от СБМТД. Цигуларката е канена да води майсторски класове във Виена, Сингапур, Испания. На 14-годишна възраст издава първия си компактдиск с творби от Моцарт и Сарасате.

Кариерата на виолончелистът Александър Димитров също е свързана с Плевен. Той е носител на много награди, има участия в майсторски класове и фестивали, изяви като солист на оркестри в Бон, Кьолн, Манхайм и Хайделберг.

Концертът тази вечер е от 19 часа в зала „Катя Попова”.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...