Акценти
Начало / Избори / Земеделският съюз обяви кандидата си за кмет на Плевен

Земеделският съюз обяви кандидата си за кмет на Плевен

Красимир Атанасов

Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ издига кандидатурата на Красимир Атанасов за кмет на Община Плевен. Това е съобщил за Агенция „Фокус” председателят на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Спас Панчев във връзка с проведена конференция в Плевен. Той е подчертал, че на тези избори партията ще се яви със самостоятелни лиси и свои кандидати за общински и местни кметове. „Беше издигната кандидатурата на Красимир Атанасов от Плевен като кандидат за кмет на общината в местните избори. Кандидатурата беше подкрепена единодушно от делегатите, беше пожелан успех на г-н Атанасов и беше даден срок на общинските служби на областта до юни да предложат кандидатури за местните избори”, разяснил той.
По думите на Спас Панчев Област Плевен е изключително важна за Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, тъй като в Плевен е създадена партията, там са живели и работели едни от най-активните земеделци в миналото. „Желанието ни сега е партията да заеме заслуженото място сред политическите партии в надпреварата за местната власт през есента на тази година”, уточни той.
Избрано е и ново ръководство на областната структура от 7 души. За председател е  избран Януш Донев и двама заместници – Красимир Атанасов и Петко Петков.

В конференция са участвали 73 делегати от 11-те общини на Плевенска област.

Прочетете също:

Три подвижни секционни комисии ще осигуряват гласуване за карантинирани граждани

Три подвижни секционни избирателни комисии ще осигуряват правото на глас на избиратели, поставени под задължителна ...