Начало / Култура / Днес 274 се явяват на матура по български език

Днес 274 се явяват на матура по български език

274 зрелостници от област Плевен ще се явят днес на зрелостен изпит по български език и литература. Това е вторатаматура за тази година и на нея се явяват тези, които са пропуснали пролетната сесия или са отложили зрелостния си изпит от предишни години.

Общо 693 са допуснатите до есенната сесия на държавните зрелостни изпити в Плевенска област, научихме от Регионалния инспекторат по образованието.

Освен по български език и литература,  изпит ще се проведе и по предмет по избор. Той ще бъде утре и за него заявления са подали 421 зрелостници. Най-много са желаещите да се явят на изпита по география и икономика – 322, следван от този по биология и здравно образование – 48, философски цикъл – 14, история и цивилизация – 16, английски език – 12 и математика – 5.

Началото на матурите е от 8 часа. Зрелостните изпити ще се проведат в 14 училища в областта, които са определени със заповед на началника на Регионалния инспекторат.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...