Начало / Култура / Днес на изпит по изобразително изкуство са 27 седмокласници

Днес на изпит по изобразително изкуство са 27 седмокласници

В 10 часа в ОУ „Йордан Йовков” днес започва изпита за проверка на способностите по изобразително изкуство. В Плевен на този изпит са избрали да се явят 26 седмокласници, с тях ще работи и един ученик от Ловешка област.

Изпитът се държи от учениците, които са избрали да кандидатстват за паралелки в професионалните гимназии по облекло и текстил и по строителство, архитектура и геодезия. В продължение на пет часа кандидатите ще работят върху една задача по избор. Възможностите са: композиционна задача по изящни изкуства – проект за фигурална композиция по тема, зададена в деня на изпита от МОМН, изпълнението е с живописни (акварелни или темперни), графични, обемно – пластични изобразителни материали и смесени техники по избор на кандидата; композиционна задача по приложно – декоративни изкуства/дизайн по тема, зададена в деня на изпита от МОМН, като изпълнението е с цветни изобразителни материали (акварелни или темперни бои; смесени техники) – по избор.

Работи се върху рисувателен лист с формат 35/50 и глина, осигурени от РИО – Плевен. Пособията и останалите материали за изпита се носят от децата.

Прочетете също:

Музеи в Плевен с безплатен вход за деца на 1 юни

По повод Международния ден на детето – 1 юни, Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, Параклис-мавзолей ...