Начало / Общество / Делегация от Ростов на Дон гостува в Община Плевен

Делегация от Ростов на Дон гостува в Община Плевен

Петчленна делегация от побратимения на Плевен Ростов на Дон, водена от Таня Георгиева, зам.-председател на градската Дума, гостува днес в Община Плевен по повод 10 декември – Ден на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение. Гостите се срещнаха с кмета Георг Спартански, зам.-кметовете Милен Яков и арх. Невяна Иванчева, председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и секретаря на Общината Паулина Кирова, съобщиха от общинската администрация.

Кметът на Община Плевен припомни, че на територията на областта има множество паметници на воинската слава, които се поддържат и пазят паметта за саможертвата на предците ни жива. От своя страна г-жа Таня Георгиева подчерта, че за тях това отношение към подвига на руските бойци, загинали за освобождението на страната и на града ни, е правилното, защото трябва да уважаваме извоюваното от предшествениците ни.

delegaciq Rostov 4

Гости и домакини обмениха актуална информация за състоянието и управлението на градовете-побратими и декларираха взаимна готовност да продължат развиваните повече от 50 години отношения и връзки в областта на културата, изкуството, бизнеса, търговията. „За нас всички инвеститори и заявени такива интереси са равнопоставени и добре дошли. Ние, като администрация, сме длъжни да ги улесним и да отворим вратите пред тях, за да работят спокойно и без административен стрес. Готови сме за разговори по всякакви теми”, декларира кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...