Акценти
Начало / Образование / В ДФСГ „Интелект” отбелязаха Деня за борба с корупцията

В ДФСГ „Интелект” отбелязаха Деня за борба с корупцията

В ДФСГ „Интелект“  отбелязаха по  оригинален и нестандартен начин Международния ден за борба с корупцията, който отбелязваме на 9 декември,  и Световния ден за правата на човека, отбелязван на 10 декември.

Учениците от гимназията съчетаха честването им защото смятат, че общото в двете събития е въплъщаването на стремежа и надеждите на народите и отделните личности да живеят в достойнство, равноправие и солидарност.

За тази цел учениците от XI „б“ клас представиха интересна и забавна постановка срещу корупцията, озаглавена „Трудният изпит „. В нея участваха Николай Аспарухов / в ролята на професора / и Стефан Георгиев /в ролята на студента, късан два пъти по право /.

DSC_0242дфсг интелект

Направена беше  също презентацията на тема „Как корупцията нарушава човешките права “ .

Водещите на изявата – Силвия Найденова и Мария-Виктория, представиха историята на приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Акцент беше награждаването на победителите в традиционния за гимназията конкурс  „Основните права на човека“-тематика, изучавана в часовете по предмета „Етика и право”. В конкурса се състезаваха екипно всички десети класове на гимназията. Отличените бяха наградени с грамоти за оригиналните и прeцизно изработени макети и плакати.

DSC_0253интелект

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...