Начало / Спорт / Двама кандидати за спонсор на ФК „Спартак”

Двама кандидати за спонсор на ФК „Спартак”

Двама са в момента са  желаещите да поемат финансовата издръжка на ФК „Спартак” и в момента водят разговори с досегашния спонсор на клуба Иван Динов. Това съобщи на брифинг днес кметът проф. Димитър Стойков. Предвид известните финансови тежести, които клубът има, е по-добре да се намери нов спонсор и Общината да няма участие в издръжката на „Спартак”, каза кметът.

Той декларира, че новият спонсор ще получи същите условия  за ползване базата на стадиона, каквито са предвидени в договора на досегашния. И каза че остава ангажиментът на Общината, ако „Спартак“ влезе в А група, да бъде завършен ремонтът на стадиона, за което са необходими около 1 млн. лв.

Кметът съобщи още, че са предвидени около 40 000 лв. увеличение на проектобюджета за 2013 г. в частта за спортна дейност, които са предназначени за осигуряване на домакинството на Плевен на Европейското първенство по спортна стрелба, което ще бъде в средата на месец май тази година. Не само Плевен, а и България е за първи път домакин на това първенство и за доброто му провеждане е нужен ремонт на стрелбището в местността „Витска Елия”, обясни кметът.

Прочетете също:

Баскетболният Спартак трети в домакинския турнир

Спартак Плевен финишира на трето място в турнира, чийто домакин бе през  уикенда. В мача ...