Начало / Общество / Георг Спартански:  Пазарът до зала „Балканстрой” е язва, която трябва да бъде премахната

Георг Спартански:  Пазарът до зала „Балканстрой” е язва, която трябва да бъде премахната

Убедено твърдя, че решение на Общински съвет – Плевен, за създаване на пазар или тържище на общинския терен до зала „Балканстрой” няма, съответно няма и одобрен проект за разполагането на такова, няма и заповед на кмета за практическото реализиране на решението на Общинския съвет и приемане на проект. Всичко това означава, че пазарът е незаконен и всякакви коментари са излишни. Това заяви кметът на Община Плевен Георг Спартански във връзка с породила се обществена дискусия относно нуждата от пазар на въпросния терен. Споровете започнаха след проведена миналата седмица акция на Областна дирекция на МВР – Плевен, по въвеждане на ред в паркирането с цел превенция на пътни произшествия и нарушения и други противозаконни прояви в района.

„В текстовете на Наредба 15 и Наредба 3, чл. 29, на Общинския съвет е описано как се създават тържища и пазари – открити и закрити, в терени общинска собственост. Има и още един въпрос, свързан с визията за развитие на града и дали визията предполага съществуването на битпазари от този род, незаконно разположени няколко пъти в месеца за много часове върху терени общинска собственост. Ще запитам още дали там се спазват елементарни хигиенни норми, дали зелените площи в района трябва да се използват за паркиране, не се ли създават редовно предпоставки за утежняване на организацията на движение, включително и за градския транспорт, дали предлаганите стоки не са със съмнителен произход и начин на придобиване, дали търговците спазват законови изисквания за регистрация, за наличие на касови апарати, за плащане на данъци. Въпросите ми са реторични, но няма да се съглася аз, както и контролните органи, да бъдем отговорни, че чрез мълчаливо съгласие толерираме това беззаконие, затова предприемаме мерки”, изтъкна още Георг Спартански.

Независимо от подписки, независимо от публични недоволства на граждани, които считат, че това е мястото им за забавления, ще продължавам да настоявам контролните органи да си свършат както трябва работата и тази язва, която ни създава само проблеми,  да бъде премахната, беше категоричен той, заявявайки, че не толерира незаконни сборища и тържища.

Прочетете също:

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за ...