Акценти
Начало / Икономика / Кметът на  проверка в детските градини, в които текат ремонти

Кметът на  проверка в детските градини, в които текат ремонти

Утре кметът Георг Спартански ще направи проверка докъде са стигнали строителните дейности в първите три детски градини, които се ремонтират по проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието”, финансиран с европейски средства.  Поводът е забавяне в сроковете за приключване на ремонтните дейности в детските градини „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”. По план майсторите трябваше да напуснат детските заведения до средата на месец юли.

Преди да тръгне на проверка кметът ще присъства на оперативка с изпълнителите на ремонтните дейности, за да чуе обясненията им за забавянето.

Кметът подчерта, че приема аргументи свързани с непредвидени обстоятелства поради неблагоприятните атмосферни условия през целия месец юли. Но беше категоричен, че Общината няма да толерира мърляво отношение и неспазване на договорите. Той намекна, че фирмите, спечелили обществените поръчки, не разполагали с необходимия брой работници и си разменяли строители помежду си.

Спартански подчерта, че досега не е влизал умишлено в контакт с изпълнителите, за да не бъде обвинен в нередни връзки с тях. Но разчита, който е спечелил обществената поръчка, да я изпълни при две условия – качествено и в срок. Не ги ли спазват, да си четат условията на договорите, предупреди Спартански, имайки предвид предвидените санкции.

Ще припомним, че  проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” е на стойност 10 223 215,88 лева. Той предвижда интервенции, свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изпълнение на дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства в НУ „Христо Ботев”,  на детските градини „Ралица”, „Юнско въстание”, „Щурче”, „Калина”, „Теменуга” и „Дружба”, и на детска ясла „Гергана”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...