Акценти
Начало / Общество / Вятър повали дървета и отнесе покриви, къщи са наводнени в Плевенско

Вятър повали дървета и отнесе покриви, къщи са наводнени в Плевенско

Този следобед около 15:15 часа силна буря остави под вода частни имоти и улици в населени места в област Плевен. Десетки са обажданията на жители потърсили съдействие от служителите на «Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, съобщават от полицията в Плевен.
Към 16 часа са мобилизирани всички служители и отводнителна техника за нормализиране на положението в общините Долни Дъбник, Кнежа, Червен бряг и Плевен. Проливният дъжд е наводнил къщи, дворове и улици. Водата тръгнала към ниските части и помела всичко. Вятърът е повалил покриви и дървета в селата Ясен, Горни Дъбник, Крушовица, Върбица и в град Плевен. Наводнени са мазета и приземни етажи на около 10 къщи в Кнежа, както и сградата на местното училище. Две къщи в Червен бряг са с наводнени избени помещения. Тежко е пострадало село Горни Дъбник. Там над 100 къщи са с отнесени покриви. Наши читатели твърдят, че за минути вятър и дъжд са съборили дувари, дори цели стени.
Спасители са отстранили свлечена земна маса от пътните платна в селата Лозица, Ореховица и Божурлук. Щетите тепърва ще бъдат установявани. Съдействие оказват и кметовене на населените места – Беглеж, Лозица, Ореховица. Включена е и наличната техника към кметствата – багери, трактори и фадроми.
На място работят всички екипи на «Пожарна безопасност и защита на населението» – Плевен. Пострадали хора няма. Не е нарушено електрозахранването в населените места.
По информация от дежурните синоптици поривът на вятъра в днешната буря на места е достигал до 72 км/ч.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...