Начало / Крими / ВКС  потвърди осъдителната присъда за опит за убийство в Гривица  

ВКС  потвърди осъдителната присъда за опит за убийство в Гривица  

Върховен касационен съд е потвърдил осъдителната присъда, постановена от  Окръжен съд – гр. Плевен, с която на Атанас А. от с. Гривица, обл. Плевен е наложено наказание 10 години лишан.ване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата е постановена по внесен от страна на Окръжна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу Атанас А. за това, че на 06.04.2016г. в с. Гривица направил опит да умишлено да умъртви брат си Тодор М., като опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Осъденият Атанас А. и пострадалият Тодор М. Имали силно влошени  отношения, поради неуредени наследствени спорове. Двамата постоянно злоупотребявали с алкохол и помежду им често възниквали скандали. В деня на инцидента осъденият Атанас А. започнал да употребява алкохол още от сутринта, като се черпел с познати в местния магазин. Около обяд се прибрал в къщи и легнал да спи. След обед, като се събудил отново започнал да пие и привечер си пуснал музика от телевизора, като увеличил силно звука на приемника. Шумът подразнил пострадалия Тодор М. и около 21.30 часа той отишъл в пристройката, в която живеел Атанас и му направил забележка. След това се приближил до усилвателя, издърпал кабелите от контакта и взел в ръце телевизора. Тогава осъденият Атанас А. започнал да удря брат си в областта на лицето и главата, вследствие на което пострадалия Тодор М. изпуснал телевизора на земята. В това време осъденият взел нож и нанесъл силен удар с режеща му част в лявата половина на гръдния кош на пострадалия. След удара ножът останал забит в тялото на Тодор М., а осъденият Атанас А. излязъл на двора. Пострадалият Тодор М. сам извадил ножа от тялото си, излязъл на улицата и паднал на земята. Осъденият Атанас А. сам позвънил на телефон 112 и съобщил, че е убил брат си. При пристигането на екипа на „Спешна помощ“, било установено, че пострадалият е все още жив и животът му бил спасен единствено вследствие на оказаната навременна квалифицирана медицинска помощ.

Осъденият е задържан под стража и наложената присъда е приведена в изпълнение.

 

Прочетете също:

В Гулянци се подготвят да посрещнат Великденските празници в условията на пандемия

За предстоящите Великденски празници вратите на храма „Свети Георги Победоносец” в Гулянци  ще бъдат отворени. ...