Акценти
Начало / Общество / Спокойното провеждане на изборите е основната задача пред областния Марио Тодоров

Спокойното провеждане на изборите е основната задача пред областния Марио Тодоров

Основната задача пред мен в мандата ми като областен управител на област Плевен е да осигурим спокойно протичане на организацията и провеждането на изборите на 26 март. Другата важна задача е да осигурим нормална работа на областната администрация и адекватно да се решават възникналите проблеми. Това заяви днес на първата си среща с журналисти новоназначеният областен управител на Област Плевен Марио Тодоров. Той беше назначен на 16 февруари тази година със заповед на служебния премиер. Забавих първата си среща с журналистите, за да имам възможност да се запозная по-добре със ситуацията, обясни Марио Тодоров, като подчерта, че проблеми в областната администрация няма.

Работи се активно за обезпечаване ритмичната работа на Районната избирателна комисия, като предстоят срещи с представители на полиция, пожарната и всички институции, които имат отношение към нормалното провеждане на изборите.

На въпрос ще се отрази ли на провеждането на изборите скандалът около арестуваните полицаи от Плевен, разследвани за кражба на цигари, Марио Тодоров обясни, че от това, което е научил от медиите, не следва да има проблем за провеждането на изборите в областта.

Областният управител вече е провел среща с кмета на Плевен Георг Спартански , както и с кметовете на Червен бряг, Гулянци и Долна Митрополия във връзка с обезпечаването на изборния ден. Предстоят регулярни срещи с всички кметове на общински центрове в областта.

По отношение на другата дейност на областната администрация Марио Тодоров съобщи, че от утре започва почистването на парк Кайлъка от изсечените през зимата сухи клони, храсти и дървета. Предстои среща с директора на Затвор-Плевен, за да бъде продължен договорът затворници да помагат в поддръжката на парка. Ще търсим подкрепа и от кмета на Плевен чрез отпускане на хора по временната заетост за поддръжката на Кайлъка, каза Марио Тодоров.

След 20 март ще започнат и проверките на язовирите и водните корита от междуведомствена комисия. Тодоров съобщи, че всичките 99 язовира на територията на област Плевен са с изяснен статут. Между тях няма застрашени.

В края на срещата Марио Тодоров поздрави  журналистите с предстоящия празник Първи март и им подари мартенички. Те са закупени от благотворителния базар, който е организиран в Медицинския университет и в него взема участие Националното сдружение на сираците в България. Част от събраните средства от базара ще бъдат за подкрепа на социално слаби млади хора.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...