Акценти
Начало / На фокус / БЧК организира отново кампания за набиране на средства за деца, пострадали при катастрофи

БЧК организира отново кампания за набиране на средства за деца, пострадали при катастрофи

Втората национална благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на деца, пострадали при пътни инциденти организира БЧК в партньорство с членове на Фонд ПТП. Кампанията ще се проведе от  5 август до 31 октомври 2019 г.  под мотото „Бъди с нас! Заедно можем повече!“

Целта на кампанията, освен да набира средства за подпомагане лечението на деца, пострадали при пътни инциденти, е да насочи вниманието на обществеността към проблема с пътната безопасност и с нарастващия брой  пътни произшествия.

В рамките на кампанията ще бъдат разпространени листовки за популяризиране на каузата. Направени са рекламен видео и аудио клип, които ще бъдат разпространени  в електронните медии, в социалните мрежи (Facebook, YouTube, Instagram и др.), ще се излъчват на екраните в метростанциите и в приемните на Пътна полиция в периода 20 aвгуст – 31 октомври.

Средства за подпомагане на деца, пострадали при пътни инциденти ще се набират чрез  изпращане на SMS на кратък номер 1255 за абонатите на трите мобилни оператори.

Партньори на БЧК в тази инициатива са МВР „Пътна полиция“, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Съюз на българските автомобилисти, Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, национални медии, фирми и застрахователна компания.

Прочетете също:

Два дни временно ще е ограничено движението по част от ул. „Хаджи Димитър”

Временно ще бъде ограничено спирането, паркирането и движението на моторни превозни средства по ул. „Хаджи ...